• Wat heeft Z&PC De Gouwe aan jeugdleden te bieden?

   

  Swimkick 

  Of je nu uiteindelijk een zwemmer of een waterpoloër (of allebei) wilt gaan worden, voor beide disciplines is het belangrijk alle zwemslagen goed te beheersen. Bij het Swimkick maken kinderen op een leuke manier kennis met de zwemsport. In kleine groepjes worden de zwemslagen geleerd en de zwemtechniek verbeterd. Ook wordt tijd besteed aan waterpolo. Plezier en enthousiasme staan voorop!

  Tijdens de lessen worden regelmatig flippers, ballen, matten en plankjes gebruikt. Elk seizoen wordt een onderling wedstrijdje zwemmen en waterpolo georganiseerd. Swimkick is voor kinderen die zwemdiploma A hebben en tot en met circa 10 jaar.

  Vanaf 6 jaar kan de Swimkick gecombineerd worden met het minipolo.

   

  Minipolo

  Het minipolo is een hele goede opstap naar het echte waterpolo en een leuke manier om kennis te maken met de sport. Er wordt gespeeld op kleine veldjes met een kleine bal. Er mag ook nog met 2 handen gevangen worden. Minipolo wordt in het diepe gespeeld.

  Het minipolo is voor kinderen tot en met 10 jaar en wordt ongeveer 1x per maand op een zondagmiddag in toernooivorm in de regio gespeeld.

   

  Pupillen waterpolo

  Na het swimkick en minipolo kunnen de kinderen doorstromen naar de Pupillen (tot 12 jaar). Deze kinderen spelen een echte waterpolo competitie. Dat houdt in wekelijks (meestal op zaterdagmiddag) een waterpolo wedstrijd spelen. De velden zijn groter dan het minipolo. Kinderen die gaan waterpoloën, moeten 1x per week ook een zwemtraining doen en gaan (op uitnodiging) maximaal 5x per seizoen meedoen met de verenigingscompetitie (zwemwedstrijd).

   

   

  Zwemgroep C

  Vanuit het Swimkick komen de zwemmers en zwemsters in deze groep (wel of niet in combinatie met waterpolo). Doelstelling van deze groep is het verder aanleren van de zwemslagen en het aanleren van starten en keerpunten volgens het Technisch jaarplan en het Swimkick Techniekschool programma van de KNZB.

  Deze kinderen gaan maximaal 5 keer per seizoen met de verenigingscompetitie meedoen en optioneel met andere zwemwedstrijden. Kinderen mogen kiezen om alleen te zwemmen en geen waterpolo trainingen te volgen.

   

  Zwemgroep B

  Vanuit Groep C komen de zwemmers en zwemsters in deze groep.

  Doelstelling van deze groep is het verder ontwikkelen van de zwemslagen, starts en keerpunten volgens het technisch jaarplan en Techniek School / Techniek Academie programma van de KNZB. De zwemconditie wordt mede ontwikkeld doordat de zwemafstanden in het programma worden vergroot.

  Deze kinderen gaan maximaal 5 keer per seizoen met de verenigingscompetitie meedoen en optioneel met andere zwemwedstrijden. Kinderen mogen kiezen om alleen te zwemmen en geen waterpolo trainingen te volgen

  Jeugdactiviteiten

  Naast de reguliere trainingen, organiseert de vereniging ook regelmatig bijzondere trainingen, zoals Buddy trainingen gezamenlijk met selectiespelers, droogtrainingen, clinic met Olympische waterpolosters, Talent van de Week, ouder en kind training. Tevens worden er door onze Jeugdcommissie ook activiteiten buiten het water georganiseerd. Denk hierbij aan een feestje, bowlen, schaatsen en een jeugdkamp.

  Trainingen en wedstrijden