• VRIJWILLIGERS IN HET ZONNETJE!

  WIE BEN JE EN WAT DOE JE IN HET DAGELIJKS LEVEN?
  Mijn naam is Chris van Winden. Ik ben getrouwd met Helen en samen zijn we de trotse ouders van 3 dochters: Fenna, Eline en Dianne. Ik werk bij IG&H in Utrecht, een consultancy bedrijf dat organisaties helpt met zowel strategisch advies als het realiseren van grote transformaties. Ik doe dat in de Financiële sector en kom hiervoor bij banken, verzekeraars en pensioenuitvoerders in het hele land en een enkele keer in het buitenland. Momenteel ben ik bezig met het opzetten van een geheel nieuwe organisatie. Erg leuk en afwisselend werk.

  Naast mijn werk dat veel van achter een laptop plaatsvindt, ben ik graag met mijn handen bezig. Dat kan zowel in het huis zijn, ons vorige huis hebben we volledig gestript en opnieuw opgebouwd en ons huidige huis hebben we met behulp van een aannemer volledig zelf ontworpen en gebouwd, als in de tuin. We hebben een grote tuin, dus daar is altijd wat te doen. Van steigers bouwen, terrassen aanleggen en schoeiingen zetten, tot grasmaaien, snoeien en ander onderhoud.

  HOE LANG BEN JE AL LID VAN DE GOUWE?

  Ikzelf ben niet lid van De Gouwe. Ik heb zelf altijd gevoetbald, zowel op het veld als in de zaal en na mijn dertigste ben ik daarnaast gaan hardlopen. Twee van onze dochters, Eline en Dianne zijn lid. Na het behalen van hun zwemdiploma’s zijn zij met Swimkick bij De Gouwe begonnen, dus dat zal nu zo’n 10 jaar zijn.

  HOE BEN JE BIJ DE GOUWE TERECHT GEKOMEN?

  Via de kinderen dus. Wij vonden het belangrijk dat onze kinderen na het behalen van hun zwemdiploma’s hun zwemvaardigheden bleven onderhouden. Fenna had nog zwemmen op school, waar zij ook haar C diploma heeft gehaald. Eline en Dianne hadden dat niet meer en wij vonden Swimkick voor hun een hele leuke manier om te blijven zwemmen. Naast het bijhouden en verder verbeteren van hun zwemtechniek, maakten ze ook nog kennis met waterpolo. Dat heeft er toe geleid dat beide nog steeds zowel wedstrijdzwemmen als poloën. Vooral Eline is heel fanatiek en wil liefst iedere dag in het water liggen.

  WAT IS JE FUNCTIE ALS KADERLID/VRIJWILLIGER?

  Ik ben nu 2 jaar voorzitter van de zwemafdeling.

  HOE DENK JE DAT ER MEER LEDEN GEWORVEN KUNNEN WORDEN VOOR DE CLUB?

  Ik denk dat één van de meest effectieve methoden voor het werven van nieuwe leden is via de eigen leden of ouders. Met een enthousiast verhaal over je eigen sport en vereniging kan je een kennis, collega, nichtje of neefje makkelijk interesseren voor de sport of een keer uitnodigen voor het bijwonen van een wedstrijd of meedoen aan een training.

  VRAAG VAN Tayo Sip

  Als voorzitter van de zwemcommissie zijn er veel zaken die geregeld worden. Wat is de grootste uitdaging op dit moment?

  De grootste uitdaging op dit moment is om trainers te vinden die doordeweeks minimaal één avond per week een groep jeugdzwemmers training wil geven. Als je geen ervaring met het zwemmen hebt, dan kan je altijd helpen door het doorgeven van de oefeningen aan de zwemmers die voor iedere training opgesteld worden. Als je wel ervaring hebt of het leuk lijkt om trainerservaring op te doen, kunnen we zelfs een opleiding bij de KNZB aanbieden. Ik wil hierbij dan ook graag van de gelegenheid gebruik maken om alle ouders met een kind bij De Gouwe te vragen na te denken hoe ze kunnen helpen bij het zwemmen om zo hun zoon of dochter nog lang te laten genieten van de sport. Dit geldt ook voor de ouders van de waterpoloërs die niet wedstrijdzwemmen, want ook voor hen is een goede zwemtechniek enorm belangrijk, en voor ouders waarvan hun kind nu net begint met Swimkick.

   

  IK GEEF DE PEN DOOR AAN: Nicole de Jong-Remmerswaal

  En mijn vraag aan haar is: Wat is het lastigste van de ledenadministratie en hoe kunnen leden helpen dat voor jou makkelijker te maken?