• VRIJWILLIGERS IN HET ZONNETJE!
   
  Deze keer is het woord aan Tayo Sip
   
  WIE BEN JE EN WAT DOE JE IN HET DAGELIJKS LEVEN?
  Ik ben Tayo Sip, 18 jaar. Voorheen had ik best wel wat kunnen vertellen over wat ik in het dagelijks leven doe, onder meer over mijn studie. Echter, ik studeer ondertussen niet meer. Ik deed bestuurskunde en overheidsmanagement aan de Haagse Hogeschool.
  Naast mijn oude studie ben ik aan het werk bij Easy Dinner en Easy and More, game ik graag en spreek ik graag met vrienden af.
   
  HOE LANG BEN JE AL LID VAN DE GOUWE?
  Voor deze vraag moest ik even mijn ouders om hulp vragen. Wij concludeerde dat het vanaf mijn negende was, en ik dus al ongeveer negen jaar lid ben van de Gouwe.
   
  HOE BEN JE BIJ DE GOUWE TERECHT GEKOMEN?
  Toen ik eerst aan het voetballen was bij ASW, vond ik dat niet meer leuk. En nadat mijn C-diploma in the pocket was, besloot ik deel te nemen aan de Swimkick. Hierna vond ik de waterpolo het leukst en ben ik nu nog steeds aan het waterpoloën.
   
  WAT IS JE FUNCTIE ALS KADERLID/VRIJWILLIGER?
  Ik ben als commissielid actief binnen de sponsorcommissie. Ik vertel – bij de vraag van Johan – meer over wat ik precies doe en ga doen.
  HOE DENK JE DAT ER MEER LEDEN GEWORVEN KUNNEN WORDEN VOOR DE CLUB?
   
  Dit is een hele goede vraag, wat eigenlijk niet direct een antwoord kan krijgen. Allereerst is het van belang dat er goede communicatie bestaat tussen bestuur, commissies, coaches en leden. Dit is in het verleden fout gegaan, wat voor de jongens grote gevolgen heeft gehad.
  Uiteraard is dit niet erg, alleen dient het wel serieus opgepakt te worden en weer verbeterd te worden.
  Tot slot ben ik van mening dat de doorstroom van jeugd naar senioren te onduidelijk verloopt, waardoor er ook veel leden gaan twijfelen om door te gaan.
  Indien dit verbeterd wordt, is de kans groter dat via de mond-op-mond methode reclame gemaakt wordt voor de club. Ook als er meer gefocust gaat worden op het halen van goede resultaten (moet uiteraard niet de hoofdfocus zijn), zien wellicht leden van andere clubs dat de Gouwe goed op weg is, en kunnen we zo ook weer nieuwe leden trekken.
   
  VRAAG VAN Johan Verdel: Als jong en nieuw lid van de sponsorcommissie, wat zijn jouw ideeën om dit verder uit te bouwen?
  Ten eerste ben ik heel blij dat de club mij de kans heeft gegeven om te bewijzen dat jongeren met een hele andere visie te werk kunnen gaan.
  Als jong en nieuw lid van de sponsorcommissie heb ik binnen een vergadering geopperd om een onderzoek te doen naar in hoeverre een ‘vriendenclub’ als de Gouwe nieuwe sponsoren kan trekken, kan behouden en in hoeverre het voor de Gouwe relevant is een concreet plan te maken om zich aan te houden voor op de lange termijn.
   
  IK GEEF DE PEN DOOR AAN: Hennie van den Bosch
  En mijn vraag aan hem is: Wat is hetgeen wat jij als scheidsrechter het meest belangrijk vindt tijdens de wedstrijd, zowel van jezelf als van de ploegen?