• Minipolo

 • Waterpolo lijkt een ingewikkelde sport, maar de regels van waterpolo zijn juist heel eenvoudig. Om jonge kinderen kennis te laten maken met waterpolo, krijgen ze naast het Swimkick 1x per week een extra zwem of polo training. Zonder al te veel belemmerende regels kunnen kinderen vanaf zes jaar hierbij op een speelse manier kennis maken met waterpolo. De kinderen gaan ook meedoen aan minipolo-toernooien, die ongeveer 1x per maand op een zondagmiddag in de regio worden gespeeld.

  Minipolo in een notendop

  Uitgangspunt bij het minipolo is om spelenderwijs de regels van waterpolo te leren. Daarom is het minipolo een hele goede opstap naar het echte waterpolo en een leuke manier om kennis te maken met de sport. Er wordt gespeeld op kleine veldjes met een kleine bal. Er mag ook nog met 2 handen gevangen worden. Minipolo wordt in het diepe gespeeld.

  De kinderen die hebben aangegeven mee te willen doen met de minipolo toernooien, zullen per toernooi een uitnodiging krijgen van de minipolo-coördinator Justin van Tilburg. Mocht uw kind nog niet zijn opgegeven voor het minipolo, maar wel interesse hebben, dan kunt u dit kenbaar maken bij de Swimkick of een mailtje sturen naar swimkick@gouwe.nl

  Minipolo maakt onderdeel uit van het Swimkick programma. Naast de zaterdag training kunnen kinderen deelnemen aan een les wedstrijd zwemmen of een les minipolo:

  In even weken: zwemmen op dinsdag van 18.00 - 18:45u

  ​​In oneven weken: mini polo op donderdag van 17.45 - 18.30u