• Waterpolo

  • Waterpolo is een leuke combinatie van zwemmen en spelen met de bal. Het is een teamsport waarbij veel gezwommen wordt, wat het uithoudingsvermogen ten goede komt. Waterpolo gaat om zwemmen, bewegen en nadenken. Naast conditie, zijn techniek, spelinzicht en teamspirit belangrijk. Waterpolo is de oudste teamsport op het programma van de Olympische Spelen.

    Bij Z&PC De Gouwe wordt er op verschillende niveaus waterpolo gespeeld, door zowel jong als oud. Onze vereniging richt zich op het recreatieve aspect van de sport met daarbij oog voor talentontwikkeling.
    Z&PC De Gouwe heeft in alle leeftijdscategorie├źn en op de verschillende niveaus meerdere waterpoloteams. De eerste teams spelen in de hogere bondscompetities en de lagere teams spelen hun wedstrijden in de regionale competities in verschillende klassen. Er is dus voor een ieder wat wils.

    Alle thuiswedstrijden worden gespeeld in Gouwebad De Sniep in Waddinxveen. Op verschillende avonden in de week wordt er door de waterpoloteams getraind. De donderdagavond is onze clubavond. Na het trainen ontmoeten we elkaar en kan er in de bar van het zwembad genoten worden van een hapje en een drankje.

    Ben je geïnteresseerd en wil je meer informatie, neem dan contact met ons op via waterpolo@gouwe.nl. Je kunt altijd een proeftraining komen doen om te kijken of waterpolo echt iets voor je is. Tot binnenkort in het zwembad!?